'3. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi’ Kocaeli Kongre Merkezi’nde Gerçekleştirildi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemizin sponsor olduğu, Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü’nün, 2-3 Kasım tarihlerini kapsayan, ‘3. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi’ Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrenin ilk günü, 4 oturum şeklinde icra edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel, 1’inci ve 2’nci oturumların moderatörlüğünü yürüttü. Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Kürşat Bal da, ‘Denizcilik Sektöründe Hukukun Rolü’ oturumunu yönetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanımız Vefa İbrahim Aracı, Başkanımız Vedat Doğusel’in yönettiği 1’inci oturumda, öğrencilere iş dünyasında edindiği tecrübeleri aktardı. Meclis Başkanımız, kendisine yöneltilen soruları da oturum süresince cevapladı.

Kongreye; Emekli Tümamiral-Akademisyen Cihat Yaycı, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer, Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer Ilgın, İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Hukuku Öğr. Üyesi Hakan Muran, Pekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Onur Sabri Durak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Elif Ceren Gülcek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Komite Üyemiz ve Yalova Tersaneciler Birliği Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Limaş Liman İşletmeciliği Stratejik Planlama ve Tesis Müdürü adına Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Kürşat Bal, Wista Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Atasoy, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü Başkanı Erman Aslan, Meclis Üyelerimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü Başkanı Erman Aslan kongrenin açılış konuşmasında, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemize kendilerine vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür etti. Aslan, Kocaeli ve ülke denizciliğine ileride hizmet etmek için var güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

3.Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi, 3 Kasım 2023 Cuma günü; Denizcilikte Kariyer Planlama, Tersanecilik ve Gemi İnşaatında İnovasyonlar, Denizcilikte Brokerlik, Yatçılık ve Marina Sektörü ile Kocaeli Denizcilik Tarihi oturumlarının ardından, sponsor firma temsilcilerine verilen plaket arzıyla sona erdi.