1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. Yıl Dönümü Kocaeli'de Kutlandı

1 Temmuz 1926 tarihinde Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle, Türk denizciliği adına dönüm noktası olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97. yıl dönümü; Marmara Denizi’nde İzmit Körfez’inde, Karadeniz’de ise Kandıra’nın Kefken ilçesinde kutlandı.

İlk olarak, Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemiz ve Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanlığı Temsilciliği, İzmit Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene; Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekci, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkan Yardımcımız Yılmaz Sarıaslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Can Özgülenç, denizcilik paydaşlarımız, üyelerimiz ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. İzmit Kültür Tepesi’ndeki resmi törenin ardından, 1 Mart Vapur İskelesi’nden hareketle kalkan römorkörler ile Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın İsmail Gültekin’in de iştirakleriyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve deniz şehitlerimizi anma adına denize çelenk bırakma töreni düzenlendi.

Kandıra’nın Kefken ilçesinde de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kefken Liman Başkanlığı tarafından etkinlikler düzenlendi. Programa; Kefken Liman Başkanı Yakup Koca, Kandıra Belediyesi Başkanı Adnan Turan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Üyemiz Ali Fuat Arıbaş ile ilçe protokolü ve denizciler katıldı.