1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. Yıl Dönümü Kocaeli'de Kutlandı

1 Temmuz 1926 tarihinde Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle, Türk denizciliği adına dönüm noktası olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü, İzmit Körfez’inde kutlandı.

İlk olarak Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemiz ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, İzmit Kent Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törene; Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekci, Merkez Komutanı Dz. P. Alb. Ayhan Önol, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanımız Vefa İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel, Meclis Üyelerimiz, Protokol, STK Temsilcileri, Askeri Erkan ile vatandaşlar katıldı.

İzmit Kent Meydanı’ndaki resmi törenin ardından, 1 Mart Vapur İskelesi’nden hareketle kalkan römorkörlerle Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş’in iştirakleriyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitlerimizi anma adına denize çelenk bırakma töreni icra edildi.