Eylül Ayı Meclis Toplantısına Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz Katıldı

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin (DTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı, Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un katılımlarıyla, 29 Eylül Salı günü video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Körfez İlçesi programları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, Şube Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı ve Üyeleri ile bir araya gelerek, Şubenin çalışmaları, proje ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ardından Şubenin video konferans ile düzenlediği ve denizcilik sektörü ile ilgili sorunların dile getirildiği Meclis Toplantısı’na iştirak etti.

Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, Meclis Başkanı Dr. Kürşat Bal, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katılımlarıyla Vali Seddar Yavuz’un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı.

DENİZLERDE DAHA FAZLA YER ALMAK ULUSAL HEDEFİMİZ

Ecdadımıza layık bir Deniz Ticaret Filosu oluşturmanın ve denizlerde daha fazla yer almanın ulusal hedeflerimiz arasında olması gerektiğini ifade eden değinen Vali Seddar Yavuz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu vesileyle çok meşakkatli ve bir o kadarda zorlu süreçlerde bu alanda hizmet eden ve gerçekten ülkemize önemli katkılarda bulunan siz değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde sizlerin görüş, düşünce ve önerileriyle özellikle hükümetimizin ve bizim yapmamız gereken konularla ilgili olarak daha yakın bir iş birliği ve istişare içerisinde bulunmayı önemsiyorum”

DENİZCİLİK KONUSU EN MİLLİ ALANLARIMIZDAN BİRİ

Denizcilik terimlerinin neredeyse tamamına yakınının milli terimlerimiz olduğuna değinen Vali Yavuz: “Böylesine tarihi geçmişi olan bir sektörün, alanın sizlerin de gayretiyle daha fazla gelişeceğine de gönülden inanıyorum. Kocaeli bir taraftan bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak tanımlıyor, diğer taraftan da dünya ile Türkiye’nin yarışan yüzü olarak görüyoruz. İlimiz için liman kenti tanımlaması da son derece yerinde bir tanımlama olur. İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyor ve her zaman sizin yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

DENİZCİLİĞİ TÜM TEŞEKKÜLLERİYLE ANLAYABİLMEMİZ LAZIM

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a, teşriflerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel: “Bu meclisimizde üyelerimizin denizcilik sektöründeki sorunlarını iletmeye nail olduk, güzel bir sonuç elde ettik. Denizciliği tüm teşekkülleriyle anlayabilmemiz lazım” dedi. Kocaeli’de denizciliğin gücünün daha da artması için çalıştıklarını ifade etti ve meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Ardından Şubenin son dönem faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Üyelerin sorunlarını tek tek dinledi ve çözüm önerilerini aktardı.

Meclis üyelerinin dilek ve temennilerinin de iletilmesiyle toplantı sona erdi.