İlk Türk Amirali Karamürsel Alp, Mezarı Başında Anıldı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla ilk Türk Amirali Karamürsel Alp mezarı başında anıldı.

Törene; Karamürsel Belediyesi Başkan Vekili İlkay Kaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel, Başkan Yardımcımız Can Özgülenç, Meclis Üyelerimiz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak, Karamürsel Alp ve şehitlerimizin ruhuna ilçe müftülüğünce Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel yaptığı konuşmada, Karamürsel Alp’in Türk denizciliğine yön verdiğini ifade ederek, açtığı yolda emin adımlarla ilerlediğimizi söyledi.

Program, Karamürsel Sahili’nde lokma dağıtılmasının ardından sona erdi.