İMEAK DTO Kocaeli Şubemiz Tarafından, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Panel Düzenlendi

1 Temmuz 1926 tarihinde Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle, Türk denizciliği adına dönüm noktası olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü, şubemiz öncülüğünde İzmit’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde icra edilen faaliyetlere; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanımız Vefa İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Protokol Üyeleri, Meclis Üyelerimiz, Yöneticilerimiz, Askeri Erkan, STK Temsilcileri ile vatandaşlar iştirak ettiler.

Etkinlikler çerçevesinde Tarihçi-Yazar Volkan Şenel’in moderatörlüğünde; Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Torun Çelik, Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük ve Araştırmacı -Yazar Erdoğan Özdemir katılımlarıyla Kocaeli Denizcilik Tarihi Paneli, 2021-2023 yılları arasında düzenlenen, ‘İki Deniz Bir Şehir’ Geleneksel Fotoğraf Yarışması Resim sergisi ve müzik dinletisi organize edildi.