Şubemiz ile Körfez Ticaret Odası İşbirliğinde, 'Sektör ve Üniversite Kariyer Buluşması' Etkinliği Düzenlendi

İMAEK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemiz, Körfez Ticaret Odası (KTO) ve Kocaeli Üniversitesi Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, mesleki eğitimdeki kalitenin arttırılıp, nitelikli iş gücünün oluşturulması adına, ‘Fırsatlarla Dolu Bir Gün: Sektör ve Üniversite Kariyer Buluşması’ adı altında kariyer günleri programı icra edildi.

KOÜ Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde öğrenciler ile bir araya gelinen programa; Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KTO Meclis Başkanı Güngör Ayhan, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Doğusel ve Şube Yöneticilerimiz, KOÜ Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Özbay, firma temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Söz konusu sosyal sorumluluk projesin çerçevesinde; İMEAK Deniz Ticaret Odamız ve Körfez Ticaret Odası üye firmaları ve iş yerinde meslek eğitimi (ime), staj ve istihdam arayışında olan öğrencileri buluşturarak profesyonel hayata geçişlerini kolaylaştırmak, mezun olacakları programlara uygun sektör ve kuruluşları tanıtmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, sektörel işgücü arayışına destek olunmak amaçlandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemiz de düzenlenen kariyer gününde kampüs içerisinde stant açarak, temsilcilerimizin aktarımlarıyla öğrenciler ile işe alım süreçleri hakkında ve kariyer süreçleri ile alakalı bilgi alışverişinde bulunuldu. Program, soru-cevap şeklinde düzenlenen söyleşi ile sona erdi.