Deniz bizim birinci ülkümüzdür.

Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1937’deki meclis oturumunda der:

“En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmalıyız.  Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu en kısa zamanda başarmalıyız.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi şu ifadeyi sürekli kullanıyoruz:

“Denizci ülke, denizci millet, denizci Kocaeli.”

Çünkü biliyoruz;

Bizim gibi coğrafyası zengin bir ülke için kalkınmanın birinci ayağı denizdir.

Deniz ekonomik güçlenme, deniz refah, deniz üretim, deniz ihracat, deniz geleceğe emin adımlarla yürümektir.

Mustafa Kemal’in dediği gibi;

Deniz bizim birinci ülkümüzdür.

İşte, bu ülkünün yolunda çok çalışıyoruz.

Her çocuğumuzun yüzme bilmesini istiyoruz. En çok kaptanın bu kentte olması için çabalıyoruz. Üyelerimizin çıkarlarını koruyoruz. Denizcilik mesleğini geliştiriyoruz. Eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Merkezi ve yerel yönetimlerle büyük projelere imza atıyoruz. Denizciliğin kalbinin attığı Şube binamızda büyük projelere imza atıyoruz. Kocaeli’nin yalnızca bir deniz kenti değil, denizle birlikle yaşayan bir kent olması için çabalıyoruz.

Çünkü biliyoruz; denizle kalkınacağız.

Biliyoruz; denizle üreteceğiz.

Biliyoruz; denizle muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız.

Mustafa Kemal’in dediği gibi;

Vedat DOĞUSEL